Ano, ale ne tak složitě.
Když nám asi v 5. třídě soudružka učitelka ve fyzice ukázala princip zvonku s přerušovačem, hned jsem byl natěšený, jak si to doma postavím. Kluci mi říkali: doma to udělat nejde!
Doma jsem neměl nic, žádné pořádné nářadí, žádný svěrák na ohýbání... jen hromadu součástek z rozebraných starých televizí, zvonkové dráty a modelínu.
Z nějakého trafa jsem si vzal nějaký lakovaný drát, někde jsem vyštrachal dvě kovové tyčky, z jedné jsem udělal cívku, z druhé kladívko. Z toho samého drátu jsem navinul pružinu, do které jsem strčil to kladívko. Celé jsem to upevnil do modelíny, včetně přerušovače na kotvě. Pájku jsem tehdy ještě neměl, takže drátky jsem spojoval jen zkrutem. Sice to nekmitalo moc rychle (kladívko bylo těžké a pružina líná) ale napájené trafem na vláčky to fungovalo!
Táta i soudruzi učitelé si ale stejně stále mysleli, že ze mě nic nebude. Navíc jsem vše dělal po svém a blbosti mě nezajímaly, takže jsem měl na vysvědčení trojky i čtyřky.
Dnes jsem stále stejný: vše si dělám po svém, všechno jde když se chce a měsíčně vydělám 200k čistého.
Proletáři všech zemí, vyližte si....
Konec vánočního příběhu, krásné svátky